Σπόροι κολοκύθας για σκουλήκια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των ελμινθών και άλλων εντερικών παρασίτων. Τα φάρμακα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, αλλά η χρήση τους συχνά συνοδεύεται από την εμφάνιση παρενεργειών. Επιπλέον, λόγω της υψηλής τοξικότητας, τέτοια φάρμακα προκαλούν σημαντική βλάβη στο σώμα. Ως εναλλακτική λύση, οι λαϊκές θεραπείες, όπως οι σπόροι κολοκύθας για τα σκουλήκια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος. Οι σπόροι αυτού του χρήσιμου λαχανικού δεν δρουν χειρότερα από τα ανθελμινθικά φάρμακα, αλλά δεν προκαλούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις και έχουν τονωτική δράση.

Από ποια παράσιτα θα βοηθήσει η κολοκύθα;

κολοκυθόσποροι για σκουλήκια

Το κύριο δραστικό συστατικό που βοηθά στην απομάκρυνση των σκουληκιών και άλλων παρασίτων από το σώμα είναι η κουκουρβιτίνη. Στην πραγματικότητα, αυτή η ουσία είναι ένα αδύναμο δηλητήριο που έχει τοξική επίδραση στα αυγά, τις προνύμφες και τα ίδια τα παράσιτα που ζουν στα όργανα του γαστρεντερικού σωλήνα. Κάτω από τη δράση του συστατικού, οι έλμινθοι χάνουν την ικανότητα αναπαραγωγής, γεννούν αυγά και επίσης προσκολλώνται στον εντερικό βλεννογόνο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, τα παράσιτα που εξουδετερώνονται από το δηλητήριο αποβάλλονται από τα έντερα κατά τη διάρκεια της περισταλτικής.

Για να επιτύχετε το πιο έντονο αποτέλεσμα, συνιστάται η λήψη σπόρων κολοκύθας από παράσιτα μαζί με καθαρτικά και η παρασκευή καθαριστικών κλύσμων. Κατά τη διεξαγωγή της θεραπείας, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Κυρίως η κολοκυθίνη βρίσκεται στη φλούδα των σπόρων κολοκύθας, καθώς και στο φιλμ που χωρίζει το δέρμα από τον πυρήνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συνιστούν την προετοιμασία αφεψημάτων και αφεψημάτων στην κολοκύθα από μη αποφλοιωμένους σπόρους.
 • Η κουκουρβιτίνη δεν σκοτώνει εντελώς τα παράσιτα, αλλά τα παραλύει μόνο προσωρινά. Για να καθαρίσετε το σώμα από σκουλήκια και σκουλήκια, δεν θα είναι δυνατό να γίνει χωρίς καθαρτικά, διαφορετικά μερικά από τα σκουλήκια θα παραμείνουν μέσα. Μετά το τέλος της θεραπείας, θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται ξανά.

Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι η κουκουρβιτίνη έχει επιζήμια επίδραση σε σχεδόν όλους τους τύπους παρασίτων. Η ουσία είναι σε θέση να εξουδετερώνει σκουλήκια χιλιοστού και μετρητή. Θα χρειαστεί όμως περισσότερος χρόνος για την αφαίρεση μεγάλων παρασίτων. Τα φάρμακα που παρασκευάζονται με βάση τους σπόρους κολοκύθας θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του σώματος ενός ενήλικα και ενός παιδιού από τους ακόλουθους τύπους παρασίτων:

 • Στρογγυλοί σκώληκες: μαστιγωτοί, σκουλήκια, τριχινέλλες, στρογγυλοί σκώληκες.
 • Ταινίες: ταινία, χοιρινό και βόειο κρέας.
 • Flukes: Giardia, Siberian flukes, liver flukes.

Οι σπόροι κολοκύθας βοηθούν επίσης στη θεραπεία της γιαρδιάσης που προκαλείται από την παρουσία της γιάρδιας.

Οφέλη από τη χρήση φαρμάκων κολοκύθας

κολοκυθόσπορο για σκουλήκια

Η χρήση βαμμάτων και αφεψημάτων με βάση τους σπόρους κολοκύθας στην καταπολέμηση των σκουληκιών έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • ασφάλεια. Η κουκουρβιτίνη δρα ως τοξίνη στις ταινίες και τους στρογγυλούς σκώληκες, αλλά αυτό το συστατικό είναι αβλαβές για τον άνθρωπο. Μπορείτε να πίνετε φάρμακα μαζί του για ενήλικες, παιδιά και γυναίκες που βρίσκονται σε θέση. Με την επιφύλαξη όλων των συστάσεων, η θεραπεία είναι εγγυημένη ότι δεν προκαλεί παρενέργειες.
 • διαθεσιμότητα. Η κολοκύθα είναι ένα φθηνό λαχανικό που πωλείται στα καταστήματα όλο το χρόνο.
 • όφελος για τον οργανισμό. Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν χρήσιμα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας.

Με την τακτική κατανάλωση των σπόρων αυτού του λαχανικού, το σώμα είναι κορεσμένο με:

 • βιταμίνες της ομάδας Β. Διεγείρουν τη δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων, έχουν θετική επίδραση στην πνευματική δραστηριότητα.
 • πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Δυναμώνουν και πυκνώνουν τα τριχοειδή αγγεία, έχουν αντισκληρωτική δράση. Ελλείψει ανεπάρκειας πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
 • ψευδάργυρος. Επιταχύνει τις μεταβολικές διεργασίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο ψευδάργυρος συμμετέχει επίσης ενεργά στη διαδικασία της κυκλοφορίας του αίματος.
 • φώσφορος. Υπεύθυνη για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, διατηρεί την οξεοβασική ισορροπία. Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν 3 φορές περισσότερο φώσφορο από τα ψάρια.

Συνταγές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε σπόρους κολοκύθας από παράσιτα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ακόλουθο τρόπο:

 • ακατέργαστο, χωρίς προεπεξεργασία.
 • αποξηραμένα (οι σπόροι ξηραίνονται στον καθαρό αέρα με φυσικό τρόπο).
 • τηγανητό με αλάτι?
 • τηγανητό με ελαιόλαδο και αλάτι?
 • ψημένο στο φούρνο?
 • σε μορφή λαδιού.

Οι σπόροι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την παρασκευή τσαγιού. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους σε 600 ml ζεστό νερό και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, το προϊόν είναι έτοιμο για χρήση. Η ζάχαρη, η βανίλια ή η κανέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις γευστικές ιδιότητες του παρασκευασμένου τσαγιού.

Ο κλασικός τρόπος για να καταπολεμήσετε τα σκουλήκια είναι να φάτε ένα ποτήρι καθαρισμένους σπόρους κολοκύθας το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ. Ταυτόχρονα, καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε με άδειο στομάχι. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 3 εβδομάδες. Αυτή η μέθοδος καθαρισμού του σώματος από τα παράσιτα είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά, επειδή δεν αντιλαμβάνονται τους σπόρους κολοκύθας ως φάρμακο.

Σε μια σημείωση! Για την παρασκευή οποιουδήποτε αντιπαρασιτικού φαρμάκου, ανεξάρτητα από τη συνταγή που επιλέγεται, είναι κατάλληλοι μόνο μη αποφλοιωμένοι σπόροι. Οι αποφλοιωμένοι σπόροι κολοκύθας οξειδώνονται γρήγορα και χάνουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Με μέλι

κολοκυθόσποροι με μέλι για σκουλήκια

Μπορείτε να αφαιρέσετε τους έλμινθους από το σώμα με ένα φάρμακο που παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας αναμεμειγμένους με μέλι. Το προϊόν της μέλισσας σε αυτή την περίπτωση δρα ως ήπιο καθαρτικό και ταυτόχρονα βελτιώνει τη γεύση του φαρμάκου. Είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το φάρμακο από τα ακόλουθα συστατικά: 300 γραμμάρια αποφλοιωμένους σπόρους κολοκύθας και μια κουταλιά της σούπας φρέσκο μέλι φλαμουριά. Το κύριο συστατικό πρέπει να αλεσθεί σε μύλο καφέ σε κατάσταση σκόνης και να προσθέσετε μέλι σε αυτό.

Το παρασκευασμένο μείγμα καταναλώνεται το πρωί με άδειο στομάχι για 3 ημέρες. 3 ώρες μετά την κατανάλωση του μείγματος πίνεται καθαρτικό. Εάν η θεραπεία πραγματοποιείται για ένα μικρό παιδί, ο αριθμός των συστατικών μειώνεται στο μισό.

με σκόρδο

Αυτή η συνταγή έχει διπλό αποτέλεσμα, όχι μόνο βοηθά να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια και τα στρογγυλά σκουλήκια, αλλά καθαρίζει επίσης τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να τηγανίσετε 200 γραμμάρια σπόρων σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, τα τρίβουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε 6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Ανακατέψτε σωστά το προκύπτον προϊόν και αφήστε το να εγχυθεί για 10 ώρες. Το φάρμακο λαμβάνεται το πρωί και το βράδυ σε μια κουταλιά της σούπας για 4 ημέρες. Μετά τη λήψη του φαρμάκου για 3 ώρες, απαγορεύεται να φάτε.

Με καστορέλαιο

κολοκυθόσποροι με καστορέλαιο για σκουλήκια

Το καστορέλαιο είναι ένα ήπιο και απαλό καθαρτικό που, όταν χρησιμοποιείται με σπόρους κολοκύθας, έχει ισχυρό ανθελμινθικό αποτέλεσμα. Για να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα, πρέπει να ενεργήσετε με αυτόν τον τρόπο: για 3 ημέρες το πρωί, φάτε 100 γραμμάρια αποφλοιωμένους σπόρους και το βράδυ, 3 ώρες πριν τον ύπνο, πιείτε μια κουταλιά της σούπας καστορέλαιο. Εναλλακτικά, αφήνεται να αλέσει 100 g σπόρων και να αναμειχθεί η σκόνη που προκύπτει με 15 ml καστορέλαιο. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη συνταγή, το μείγμα πρέπει να λαμβάνεται πριν τον ύπνο.

Με γάλα

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιείται συχνότερα για την αφαίρεση των ασκαρίδων στα παιδιά, λόγω της ευχάριστης γεύσης του φαρμάκου. Για να το ετοιμάσετε, ρίξτε 200 γραμμάρια αποφλοιωμένους σπόρους κολοκύθας με ένα ποτήρι ζεστό γάλα και χτυπήστε τα όλα στο μπλέντερ. Το μείγμα που προκύπτει καταναλώνεται αντί για πρωινό για 4 ημέρες. Αφού πάρετε το φάρμακο για μια ώρα, δεν μπορείτε να πιείτε και να φάτε. Μετά από 3 ώρες, πρέπει να πάρετε ένα καθαρτικό ή να κάνετε κλύσμα. Για να εδραιώσετε το αποτέλεσμα, επαναλάβετε τη διαδικασία την επόμενη μέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των υπόλοιπων παρασίτων από το σώμα.

Σε μια σημείωση! Με την ταυτόχρονη χρήση κολοκυθόσπορων με ανθελμινθικούς παράγοντες, η επίδραση των τελευταίων αυξάνεται αρκετές φορές.

Η μέθοδος του γιατρού

Η μέθοδος καθαρισμού από σκουλήκια, που αναπτύχθηκε από ειδικό, αποτελείται από 3 στάδια. Παρά το γεγονός ότι η τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση αποκλειστικά φυσικών προϊόντων και συστατικών, δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 16 ετών και έγκυες γυναίκες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας τέτοιος καθαρισμός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ένα εξασθενημένο σώμα. Η διαδικασία αποπαρασίτωσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 • πίκρα. Ένα άτομο πρέπει να πιει 50 ml έγχυσης αψιθιάς το πρωί και το βράδυ για 3 ημέρες. Αυτό το φυτό περιέχει πολλά συστατικά που έχουν επιζήμια επίδραση στην ταινία και στα στρογγυλά σκουλήκια. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, γίνεται ένα διάλειμμα στη θεραπεία για 5 ημέρες.
 • κολοκύθι. Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει την απομάκρυνση των υπόλοιπων παρασίτων από το σώμα. Για να το κάνετε αυτό, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το πρωί και το βράδυ πρέπει να τρώτε 300 g αποφλοιωμένους σπόρους. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεπλένονται με νερό ή κάτι που θα πιάσετε, καθώς αυτό θα μειώσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Μετά από 2 ώρες, πρέπει να πάρετε ένα καθαρτικό με βάση το αλάτι και να κάνετε κλύσμα. Το στάδιο διαρκεί 7 ημέρες, η διαδικασία επαναλαμβάνεται καθημερινά. Για να επιταχυνθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία καθαρισμού, κατά τη διάρκεια αυτών των 7 ημερών συνιστάται να τρώτε ελαφριά τρόφιμα φυτικής προέλευσης.
 • ελιά. Αυτό το στάδιο είναι τελικό και παγιώνει το αποτέλεσμα. Ο ασθενής πρέπει να πάρει χολαγωγό που παρασκευάζεται από ελαιόλαδο (250 ml) αναμεμειγμένο με χυμό λεμονιού (100 ml).

Εάν ακολουθήσετε αυστηρά καθένα από αυτά τα βήματα, το αποτέλεσμα θα είναι 100%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα στρογγυλά σκουλήκια και τα σκουλήκια φοβούνται την αψιθιά και τους σπόρους κολοκύθας, ο συνδυασμός αυτών των συστατικών έχει επιζήμια επίδραση σε αυτά.

Συνταγή για έγκυες γυναίκες

εγκυμοσύνη και τη χρήση σπόρων κολοκύθας για σκουλήκια

Κατά τη μεταφορά ενός παιδιού, οι γυναίκες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα περισσότερα φάρμακα. Όταν μολυνθούν με έλμινθους, οι γιατροί συμβουλεύουν να σταματήσετε τη χρήση λαϊκών συνταγών, καθώς είναι ήπιες για το σώμα και, εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, δεν θα προκαλέσουν παρενέργειες. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να αναμίξετε 100 g σπόρων με 300 ml ελαφρώς ζεσταμένου γάλακτος και να αλέσετε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ. Το μείγμα χρησιμοποιείται για πρωινό. Μετά από 2 ώρες, μια γυναίκα χρειάζεται να πιει μια κουταλιά καστορέλαιο, το οποίο έχει ελαφρά καθαρτική δράση. Ένα τέτοιο φάρμακο όχι μόνο θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα, αλλά έχει επίσης θετική επίδραση στην οπτική λειτουργία, προάγει την απομάκρυνση της περίσσειας υγρών και μειώνει τα συμπτώματα της τοξίκωσης. Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της συνταγής έχει επιβεβαιωθεί από περισσότερες από μία γενιές γυναικών, οπότε αν εντοπιστούν έλμινθες στο σώμα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

Αντενδείξεις και υπερδοσολογία

Παρά το γεγονός ότι οι σπόροι κολοκύθας είναι ένα φυσικό και ασφαλές προϊόν, δεν μπορούν όλοι οι ασθενείς να τους χρησιμοποιήσουν για την καταπολέμηση των ελμινθών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε ορισμένες ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων και συστημάτων. Συνιστάται να αρνηθείτε τη θεραπεία με αυτό το προϊόν εάν έχετε τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:

 • μια αλλεργική αντίδραση στα συστατικά που αποτελούν τους σπόρους.
 • ανοιχτή μορφή έλκους στομάχου.
 • παγκρεατίτιδα (ειδικά η θεραπεία είναι επικίνδυνη στο στάδιο της έξαρσης της νόσου).
 • σοβαρό στάδιο ουρολιθίασης.
 • ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα?
 • ατομική δυσανεξία στην κολοκύθα.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στους σπόρους περιλαμβάνεται υδροκυανικό οξύ, το οποίο, αν καταναλωθεί σε υπερβολική ποσότητα, έχει αρνητική επίδραση στον οργανισμό. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αυτό το εξάρτημα εντός λογικών ορίων.

Εάν αγνοήσετε τους κανόνες και καταναλώνετε σπόρους κολοκύθας σε υπερβολικές ποσότητες, οι συνέπειες μιας τέτοιας θεραπείας μπορεί να είναι οι εξής:

 • ναυτία και κρίσεις εμετού?
 • παραβίαση της καρέκλας?
 • επιταχυνόμενος καρδιακός παλμός και ταχυκαρδία.
 • δυσφορία και πόνος κατά την κένωση της ουροδόχου κύστης.
Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αρνητικών εκδηλώσεων, πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ο οποίος, μετά από εξέταση και δοκιμή, θα σας πει εάν είναι δυνατή η χρήση του προϊόντος σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

συμπέρασμα

Οι σπόροι κολοκύθας είναι ένα νόστιμο και υγιεινό προϊόν με το οποίο μπορείτε να απαλλαγείτε από σχεδόν όλα τα είδη σκουληκιών. Με σωστή χρήση δεν προκαλούν παρενέργειες και επιπλοκές. Μπορείτε να καταναλώνετε σπόρους κολοκύθας όχι μόνο ως φάρμακο, αλλά και ως προφυλακτικό κατά της ελμινθίασης.