ΤΑ ΕΊΔΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΊΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ

παράσιτα του ανθρώπου

Η σύγχρονη ιατρική όλο και περισσότερο κλίνει προς την παρασιτική θεωρίες εμφάνισης ασθενειών και επιβεβαιώνει ότι όταν ζουν παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα, παρατηρείται μια κανονικότητα στην ανάπτυξη διαφορετικού είδους παραβιάσεις. Υπάρχουν πάνω από 300 γνωστά οργανισμών, οδηγώντας τους παρασιτική τρόπο ζωής στην επιφάνεια του δέρματος και το εσωτερικό του ανθρώπου. Όλα τα είδη των παρασίτων έχουν διαφορετικούς κύκλους ζωής, οι μηχανισμοί παρασιτισμός, αλλά τους ενώνει ένα πράγμα — παρασιτικές ασθένειες προκαλούν τεράστια ζημιά στον άνθρωπο.

Ταξινόμηση των ειδών παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα

Υπάρχει ένα τμήμα στο αληθινό και το ψεύτικο παρασιτισμός. Περιπτώσεις, όταν το παράσιτο σε παράσιτα του ανθρώπου δεν αναφέρεται, βλάπτει εάν εκτιναχθεί τυχαία στο σώμα, σχετίζονται με το λάθος. Παράδειγμα εξυπηρετούν τα έντομα και βδέλλες στο ρινοφάρυγγα ή σταγόνες διαδρόμους. Λόγω του κινδύνου εκτεταμένων βλαβών, απόφραξη του αναπνευστικού συστήματος, απαιτείται μια πρόσθετη αφαίρεση επιβλαβούς αυτού οργανισμού. Θεραπεία αληθινή παρασιτισμόςа κυρίως φαρμακευτική, εξαρτάται από το είδος της επιβλαβούς αυτού οργανισμού.

Τα παράσιτα που ζουν στην επιφάνεια του σώματος και σε εξωτερικά όργανα

Οι οργανισμοί, παρασιτικές στην επιφάνεια του δέρματος — ψείρες, τσιμπούρια, κοριοί, ορισμένα είδη μύγες, τα κουνούπια. Προκαλούν βλάβη στον άνθρωπο με το τσίμπημα, σχηματίζουν το το δέρμα αποικία, προκαλώντας βλάβες του δέρματος. Τα παράσιτα είναι μια σοβαρή απειλή για τον άνθρωπο, όντας φορείς λοιμώξεις και ιούς, όπως η εγκεφαλίτιδα, η ελονοσία, ο τυφοειδής πυρετός, η πανώλη, anthrax.

Απλούστερα

Αυτό το μικρό παράσιτο στον άνθρωπο, που αποτελείται από ένα μόνο κύτταρο και παρασιτικές σε διάφορα όργανα και ιστούς, προκαλεί σοβαρή ασθένεια, συχνά χρόνιες. Το πιο γνωστό περιλαμβάνουν αμοιβάδα giardia, Toxoplasma. Τρόπους διείσδυσης παράσιτα είναι ποικίλες, κυρίως μέσα από το φαγητό και το νερό. Μερικά είδη προκαλούν θανατηφόρα ασθένεια, για παράδειγμα, ένα συγκεκριμένο είδος αμοιβάδα, που ζουν στο νερό και προκαλεί πρωτογενή αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Σκουλήκια

Στην ομάδα σκουλήκια αφορούν τα είδη παρασιτικά σκουλήκια που ζουν στα εσωτερικά όργανα ζωντανών οργανισμών. Είναι αρκετά μεγάλα, που ζουν στο σώμα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ήττα τους ιστούς και τα όργανα, και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ακόμη και να γίνει η αιτία του θανάτου.

Εκκρίνουν αυτά τα είδη των παρασίτων στο σώμα:

 • Roundworms, νηματώδεις, είναι από 1-2 mm (Trichinella) έως και αρκετές δεκάδες εκατοστά (roundworm). Ορισμένα είδη, όπως Ancylostoma, διεισδύουν μέσω του δέρματος.
 • Τα τρηματώδη, επίπεδη σκουλήκια, στο λαό πήραν το όνομα "σκώληκες" για βεντούζες στο σώμα. Η μόλυνση συμβαίνει όταν προσλαμβάνεται της εισβολής μορφές του παρασίτου, ρυθμό στο σώμα ενδιάμεσο ξενιστή ή στο νερό.
 • Τα πιο μεγάλα σκουλήκια, κεστώδη, πιο γνωστά ονόματα — την ταινία ή ταινία. Υπάρχουν πάνω από 10-15 m (bullish tsepen), και ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος, lentets μεγάλη, φτάνει πάνω από 20 μ. μ. ο Ενδιάμεσος οικοδεσπότης και η πηγή της λοίμωξης είναι συνήθως ενεργούν αγροτικά ζώα.

Εντοπισμός, πώς και πού ζουν τα παράσιτα

Υπάρχουν διάφορες μορφές εντοπισμού. Προσωρινή εντοπισμός συνεπάγεται παραμονή του παρασίτου στον οργανισμό κατά την περίοδο ενός συγκεκριμένου κύκλου ανάπτυξης. Σταθερή μορφή, όταν τα παράσιτα στο σώμα κατοικούν όλο τον κύκλο ζωής τους, γεννούν τα αυγά τους στο ανθρώπινο σώμα και δεν απαιτεί για την ωρίμανση ενδιάμεσο ξενιστή. Διέλευσης μορφή εντοπισμού θεωρείται περίοδος μετανάστευσης του παρασίτου στον τόπο κατοικίας.

Για τη διάγνωση και τη θεραπεία είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη όπως το σχήμα και το είδος μετάφρασης. Από τη θέση χωρίζονται σε 2 βασικές ομάδες. Η πρώτη ομάδα - παρασιτικές στο δέρμα οργανισμούς. Παράσιτα στο εσωτερικό του ατόμου, που επηρεάζουν τα εσωτερικά όργανα, ποικιλίες, που μπορούν να ζήσουν στα οστά, στους ιστούς και στα υγρά, συνθέτουν την ομάδα ενδοπαράσιτα, σε αυτήν ανήκει η απλούστερη και προθερμαίνεται.

Παράσιτα στο εσωτερικό και στο δέρμα του ανθρώπου

Εσωτερικά παράσιτα του ανθρώπου χωρίζονται σε 2 είδη — παράσιτα των ιστών και παράσιτα κοιλιακή οργάνων που σχετίζονται με το εξωτερικό περιβάλλον. Υπάρχουν και άτυπες μορφές προσβολές, όταν τα παράσιτα εισέρχονται στο ασυνήθιστο για το είδος των οικοτόπων, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διάγνωση και τη θεραπεία, ειδικά με την ήττα του εγκεφάλου.

Τα παράσιτα που ζουν στην επιφάνεια του σώματος και σε εξωτερικά όργανα έχουν δύο βασικοί τρόποι παρασιτισμός, προσωρινή και μόνιμη. Παράσιτα, δεν ζουν σε το δέρμα ζωντανά πλάσματα, που τρέφονται από τα τσιμπήματα, είναι προσωρινές και επικίνδυνες λοιμώξεις. Τα παράσιτα που ζουν στο δέρμα του ανθρώπου, παραβιάζουν την ακεραιότητα του επιθηλίου, προκαλούν δερματικές παθήσεις.

Τα συναντά είδη

Σε κοινή παράσιτα, ζουν για το το δέρμα, αναφέρονται παθογόνο ψώρας — sarcoptes ακάρεα, ψείρες, προκαλώντας φθειρίαση, και δερματική τσιμπούρι — pathogen δεμοδήκωσης. Την άνοιξη και το φθινόπωρο περίοδο εμφανίζονται Ixodes τα ακάρεα που ζουν στο πεδίο και δασικών εκτάσεων. Από την απλούστερη πιο κοινά είναι αυτά τα είδη των παρασίτων στον άνθρωπο, όπως giardia, Toxoplasma, trichomonas, αμοιβάδες, Plasmodium. Στο κοινό τα σκουλήκια αναφέρεται βοοειδών και χοίρων tsepen και η πιο μεγάλη — μεγάλη lentets. Μεταξύ των αγκυλόστομα συχνά διαγιγνώσκονται σκουλήκι, pinworms, Trichinella, whipworm. Από trematodes είναι συχνότερη ο τρηματώδης σκώληκας ηπατική και γιγαντιαία.

Κοινά συμπτώματα προσβολές

Όταν τα αυγά παρασίτων ή ενήλικες παρασιτικοί οργανισμοί εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα, έρχεται η περίοδος επώασης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρασιτικές η μόλυνση μπορεί να είναι ασυμπτωματική. Σημάδια εξωπαράσιτα αισθητή αμέσως, στο δέρμα εμφανίζονται αλλεργικές εξανθήματα, πληγές, φαγούρα. Να αποκαλύψει ενδοπαράσιτα πιο δύσκολο, παρασιτικές ασθένειες συχνά έχουν συμπτώματα, παρόμοια με άλλες ασθένειες. Τα κύρια συμπτώματα που προκαλούνται από τη δράση των τοξινών, συχνά θεωρούνται ως συνέπεια της εξάντλησης και αγνοούνται.

Εισαγωγή για τη διάγνωση είναι η εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων:

 • αλλεργικές αντιδράσεις σε προϊόντα αποβλήτων παράσιτα;
 • αναιμία;
 • πονοκεφάλους;
 • άνευ αιτίας διαταραχές του ύπνου;
 • despepsiceskie διαταραχές;
 • συχνή ναυτία, πόνος στην περιοχή της κοιλιάς;
 • δυσλειτουργίες του ΠΕΠΤΙΚΟΎ συστήματοσ;
 • αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος;
 • πόνος στο συκώτι ή αύξηση της αρχής;
 • συχνές άνευ αιτίας του πόνου στις αρθρώσεις, μυς;
 • τυχόν μακροχρόνιες παθήσεις που δεν σχετίζονται με τους άλλους διάγνωση ασθενειών.

Διάγνωση

Να ανιχνεύσει εξωπαράσιτα στο δέρμα μπορεί να με οπτική επιθεώρηση και η μικροσκοπική ανάλυση του ιστού. Παρεμποδίσει τη διάγνωση μπορεί ισχυρές αλλεργικές αντιδράσεις και δευτερογενείς λοιμώξεις που μοιάζουν με δερματική ασθένεια, δεν έχει ο πλαστός προέλευση.

Έγκαιρη βρείτε παρουσία ενδοπαράσιτα πολύ πιο δύσκολο, μια λίστα με τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα είναι μεγαλύτερο από εκατοντάδες είδη, απαιτείται ολοκληρωμένη διάγνωση, που αποτελείται από διάφορες εξετάσεις και διαδικασίες:

 • γενική αίματος;
 • οι ανοσοενζυμικές αντιδράσεις ήταν αίματος;
 • η μελέτη των κοπράνων;
 • ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία και το ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΆΦΗΜΑ, σας επιτρέπει να γρήγορα να αποκαλύψει ένα μεγάλο είδος;
 • ανάλυση του δωδεκαδακτύλου περιεχομένου;
 • μελέτη της έκκρισης 12 δωδεκαδακτυλικό έλκος.

Φάρμακα και θεραπεία

Θεραπεία παρασιτικές ασθένειες πρέπει να είναι σύνθετο, διορίζεται από τον θεράποντα ιατρό με βάση εργαστηριακές εξετάσεις και τα ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς. Αυτό συνδέεται με την υψηλή τοξικότητα των φαρμάκων, την ανάγκη τακτικής παρακολούθησης της κατάστασης του ασθενούς. Αυτόνομο θεραπεία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, να οδηγήσει σε απειλητική για τη ζωή επιπλοκές. Αν τα παράσιτα στον άνθρωπο εντοπισμένη δεν είναι χαρακτηριστικά, να προσδιορίσει τους κινδύνους και τις μεθόδους θεραπείας χωρίς ειδικό αδύνατο.

Θεραπευτικές δραστηριότητες υπό όρους χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Το στάδιο της προετοιμασίας που απαιτείται για την αφαίρεση των τοξινών από το σώμα, την ανακούφιση των οξέων συμπτωμάτων και για την προστασία τα εσωτερικά όργανα από τις βλαβερές συνέπειες των φαρμάκων. Για το σκοπό αυτό διορίζει hepatoprotectors, ειδικά παρασκευάσματα για τον καθαρισμό του σώματος, αντιβιοτικά, διατροφή.

Το δεύτερο στάδιο — η καταστροφή παρασίτων, αρχίζουν, όταν η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή. Μεγάλες σκουλήκια, όπως bullish tsepen και μεγάλα παράσιτα σε εσωτερικούς ιστούς συχνά αφαιρούνται χειρουργικά. Στη διάρκεια της ιατρικής του μαθήματος επηρεάζει τον κύκλο ζωής είδος, την έκταση των βλαβών.

Το τρίτο στάδιο στοχεύει στην αποκατάσταση του σώματος και την πρόληψη της εκ νέου μόλυνσης. Σε περιπτώσεις ήπιας μορφής προσβολή αρκετά απλές ευεξίας διαδικασίες. Παρασιτικές ασθένειες του ανθρώπου μπορεί να απαιτήσει μακροχρόνια θεραπεία και την αποκατάσταση, διακοπή της λήψης των φαρμάκων στο στάδιο της θεραπείας σφίγγει τη διαδικασία της ανάρρωσης.

Προληπτικά μέτρα

Στη βάση της πρόληψης έγκειται η συμμόρφωση με την προσωπική υγιεινή, την επεξεργασία τροφίμων και τον καθαρισμό του πόσιμου νερού, την τήρηση των υγειονομικών κανόνων κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος του κρέατος και των ψαριών. Προσοχή πρέπει να δίνεται όταν κάνετε μπάνιο στα δροσερά νερά όπου ζουν τεράστια ποσότητα επικίνδυνων παρασίτων. Προστασία από εξωπαράσιτα είναι η εφαρμογή της ποιότητας απωθητικά, συνιστάται να αποφεύγετε την επαφή με μολυσμένα άτομα και αντικείμενα.

Τα πιο επικίνδυνα θεωρούνται παράσιτα που βρίσκονται σε τροπικές και τροπικές χώρες, σχεδιάζοντας το ταξίδι σε τέτοιες περιοχές, θα πρέπει να φροντίσει για την προστασία από τα έντομα. Όλα τα παράσιτα που ζουν στο σώμα μας, αποτελούν απειλή για την υγεία, και την τήρηση των μέτρων πρόληψης θα αποτρέψει τις σοβαρές παρασιτικές λοιμώξεις.