Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σπίτι;

παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα

Τα παράσιτα είναι οργανισμοί που ζουν και αναπτύσσονται σε βάρος άλλων οργανισμών. Ζώντας σε ένα άτομο, καταναλώνουν θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που προορίζονται για τους οικοδεσπότες τους.

Τα απόβλητα είναι δηλητήρια και τοξίνες. Ένα άτομο που έχει μολυνθεί από παράσιτα θα χάσει συστηματικά τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Επιπλέον, θα βιώσει ένα πρόσθετο φορτίο, επεξεργάζοντας τα απόβλητα που εκπέμπουν ανεπιθύμητοι συγκατοίκοι.

Περισσότερα από 100 είδη παρασίτων μπορούν να ζήσουν στο ανθρώπινο σώμα. Μπορούν να έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη από μικροσκοπικά μονοκύτταρα έως σκουλήκια μήκους πολλών μέτρων. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα παράσιτα και οι συνέπειες της ζωής τους στο ανθρώπινο σώμα προκαλούν περίπου το 80 τοις εκατό όλων των ανθρώπινων ασθενειών. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, έως και το 95% του πληθυσμού της χώρας μας είναι φορείς διαφόρων μορφών δυσάρεστων συμβιώνων, οπότε μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι κάθε άτομο είτε θέλει είτε όχι αντιμετωπίζει παράσιτα.

Τρόποι και μέσα μόλυνσης από παράσιτα

Μπορείτε να μολυνθείτε με σκουλήκια με διάφορους τρόπους:

 • Ένα από αυτά είναι μέσω του φαγητού. Οι προνύμφες των σκουληκιών μπορούν να βρεθούν σε κρέας, ωμό καπνιστό ζαμπόν, λουκάνικο ή ψάρι. Μπορούν να βρεθούν στην επιφάνεια άπλυτων λαχανικών ή φρούτων, καθώς και χόρτα.
 • Η δεύτερη πηγή κινδύνου είναι τα κατοικίδια. Ένας μεγάλος αριθμός παρασίτων μπορεί να ζήσει στο σώμα των αγαπημένων κατοικίδιων ζώων. Τα αυγά τους εισέρχονται στο περιβάλλον μέσω των κοπράνων και μεταφέρονται από ζώα με τη γούνα ή τα πόδια τους σε όλο το σπίτι.
 • Ένας άλλος τρόπος οικιακής μόλυνσης είναι μέσω αντικειμένων που περνούν από χέρι σε χέρι, για παράδειγμα, χρήματα.

Είναι σχεδόν αδύνατο να μάθετε για την εξωτερική παρουσία στο σώμα σας με τη βοήθεια της διαίσθησης χωρίς πρόσθετες εξετάσεις. Άλλωστε το παράσιτο θα προσπαθήσει να κρύψει την ύπαρξή του με κάθε μέσο για την επιβίωσή του. Ποια είναι τα σημάδια της κατοίκησής τους στο ανθρώπινο σώμα; Αυτή η λίστα είναι μεγάλη και ποικίλη.

 • Προβλήματα του εντέρου όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και αέρια.
 • Δερματικά προβλήματα, όπως κνίδωση, εξανθήματα και αλλεργίες.
 • Πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις.
 • Αναιμία.
 • Νευρικότητα, ημικρανίες, διαταραχές ύπνου.
 • Τρίξιμο των δοντιών.
 • Συνεχής κόπωση.

Τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και φαινομενικά άσχετες ασθένειες όπως το βρογχικό άσθμα, το έκζεμα, η ψωρίαση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η επιληψία. Ακόμη και ένα αγέννητο μωρό μπορεί να μολυνθεί με παράσιτα από τη μητέρα του.

Τρόποι για τη θεραπεία των ελμινθών στο σπίτι

Γνωρίζοντας όλα αυτά, μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει την παγκόσμια κλίμακα μόλυνσης από παράσιτα. Επιπλέον, το πρόβλημα είναι οικείο, έτσι πολλοί νιώθουν ντροπή ή άβολα όταν πηγαίνουν στον γιατρό. Ως εκ τούτου, τίθεται το ίδιο το ερώτημα: "Πώς να αντιμετωπίσετε τα παράσιτα στο σπίτι; ". Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακές μεθόδους ή να εμπιστευτείτε την παραδοσιακή ιατρική.

Ιατρικές μέθοδοι

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει πολλά φάρμακα για την αποβολή των σκουληκιών. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα τέτοιων φαρμάκων είναι η απλή χρήση τους. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να τα πάρετε μόνοι σας. Κάθε ένα από αυτά έχει μια λίστα με αντενδείξεις και παρενέργειες. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να προβλέψει την επίδραση ενός φαρμάκου στο σώμα.

Αλλά η θεραπεία της ελμινθίασης με φάρμακα δεν είναι πάντα δυνατή. Έτσι, αυτά τα φάρμακα αντενδείκνυνται αυστηρά για έγκυες γυναίκες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η παραδοσιακή ιατρική έρχεται στη διάσωση.

Αποδεδειγμένες και ασφαλείς λαϊκές μέθοδοι

 • Δεν είναι μυστικό ότι το σκόρδο είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα κατά των σκουληκιών. Οι Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου το γνώριζαν πριν από αρκετές χιλιάδες χρόνια, οι θεραπευτές στην αρχαία Ινδία, όπως ο Κολόμβος και ο Μαγγελάνος, ακόμη και ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσαν το σκόρδο για να διώξουν τα παράσιτα.
 • Μια άλλη πολύ γνωστή θεραπεία είναι οι σπόροι κολοκύθας. Το Cucurbitin - ένα σπάνιο αμινοξύ που περιέχεται σε αυτά, παρέχει ένα αντιελμινθικό αποτέλεσμα. Αλλά πρέπει να είναι ακατέργαστα με ένα εσωτερικό πράσινο-γκρι κέλυφος. Για έναν ενήλικα αρκεί να θρυμματίσετε 300 γραμμάρια και να προσθέσετε λίγο νερό και μέλι εκεί. Πρέπει να φάτε το μείγμα με άδειο στομάχι και μετά από μια ώρα να κάνετε κλύσμα.
 • Διάφορα βότανα και τα αφεψήματα τους βοηθούν αποτελεσματικά να απαλλαγούμε από τα σκουλήκια. Αυτά είναι η αψιθιά, το υπερικό, το τάνσυ, η πικραλίδα, το θυμάρι και άλλα. Τα αφεψήματα και τα αφεψήματα χρησιμοποιούνται συνήθως με άδειο στομάχι 30 λεπτά πριν από τα γεύματα.

Οι λαϊκές θεραπείες που περιγράφονται παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό μέρος των μεθόδων που χρησιμοποιούνται στο σπίτι για να απαλλαγούμε από παράσιτα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τα σκουλήκια φοβούνται τα κόκκινα λαχανικά και φρούτα, όπως τα καρότα και τα ρόδια, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τα καρύδια. Η φύση γύρω μας έχει δημιουργήσει εκατοντάδες τρόπους φυσικής θεραπείας.

Σωτήρια πρόληψη

Μιλώντας για παράσιτα, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη σημασία της πρόληψης του προβλήματος. Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να τηρείτε την υγιεινή. Το τακτικό πλύσιμο χεριών, λαχανικών, φρούτων ήταν και θα είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των παρασίτων στο σπίτι.

Η σωστή φροντίδα είναι επίσης απαραίτητη για τα κατοικίδια. Ο σχολαστικός καθαρισμός του δίσκου και η τακτική πρόληψη της ελμινθίασης στα ζώα θα προστατεύσει εσάς και την οικογένειά σας από ένα δυσάρεστο πρόβλημα.

Η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής

Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα συμπληρώματα διατροφής. Τέτοια φάρμακα συμβάλλουν στη συνολική υγεία, βελτιώνουν την πέψη και αυξάνουν τον τόνο ολόκληρου του οργανισμού, την καταστροφή των παρασίτων και την ταχεία απομάκρυνσή τους. Διάφορα συμπληρώματα διατροφής είναι κατάλληλα τόσο για θεραπεία όσο και για πρόληψη, αποτελούνται εξ ολοκλήρου από εκχυλίσματα βοτάνων, είναι ασφαλή για την υγεία και δεν έχουν σχεδόν καμία αντένδειξη χρήσης.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ελμινθίασης, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε και να ντρέπεστε. Τρώγοντας τα σωστά προϊόντα, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, λαμβάνοντας συμπληρώματα διατροφής ή, αν χρειαστεί, φάρμακα, σίγουρα θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και θα προστατευτείτε στο μέλλον.