Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι καθαρισμού του σώματος από τα παράσιτα

Οι οργανισμοί που ζουν από άλλους οργανισμούς και τους χρησιμοποιούν ως βιότοπο και πηγή τροφής ονομάζονται παράσιτα.

Giardia, Trichomonas, chlamydia, roundworm, opisthorchis, μύκητες - όλα αυτά είναι παράσιτα που χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα ως βιότοπο και πηγή τροφής. Και αυτό είναι ένα πολύ μικρό μέρος τους. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από 300 τύποι παρασίτων ζουν στο ανθρώπινο σώμα.

Το αποτέλεσμα της ζωτικής τους δραστηριότητας είναι πολυάριθμες ασθένειες, πολλές από τις οποίες είναι πολύ σοβαρές. Επιπλέον, τα παράσιτα μεταμφιέζονται, εκδηλώνονται σε ασθένειες, φαινομενικά άσχετες με αυτά. Σε αυτή την περίπτωση, η συμπτωματική θεραπεία δεν δίνει κανένα αποτέλεσμα, γιατίδεν επηρεάζει την αιτία της νόσου.

Τι να κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Ο καθαρισμός του σώματος από τα παράσιτα είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Πώς να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα; Επί του παρόντος, είναι γνωστοί αρκετοί τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος. Ας τα εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα

Φάρμακα

Η φαρμακολογία σήμερα προσφέρει μεγάλο αριθμό αντιπαρασιτικών φαρμάκων.

Αυτοί είναι τόσο γνωστοί παράγοντες όπως το nemosol, το medizol, το albendazole, το vermox, το vormin, το decaris και πολλά άλλα.

Όλα αυτά τα φάρμακα έχουν ένα αρκετά ισχυρό αντιπαρασιτικό αποτέλεσμα, το οποίο καθιστά δυνατή την καταστροφή σχεδόν κάθε είδους παρασίτου.

Ωστόσο, η χρήση τους προκαλεί συχνότερα μια σειρά παρενεργειών και επιπλοκών στους ασθενείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τέτοια φάρμακα μπορούν να ληφθούν μόνο υπό την επίβλεψη ειδικού γιατρού.

Πώς να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα με τη βοήθεια φαρμάκων (δοσολογικά σχήματα για διάφορες εισβολές):

Δραστική ουσία Ασθένεια Σχέδιο υποδοχής
Νιφουρατέλ Giardiasis (lamblia) Ενήλικες 400 mg 2-3 φορές την ημέρα για 7 ημέρες, παιδιά-30 mg / kg σωματικού βάρους για 2 δόσεις την ημέρα για 5-7 ημέρες.
Praziquantel Οπισθορχίαση (οπιστορχίαση) Η κύρια δόση είναι 40-75 mg / kg, βέλτιστη - 60 mg / kg (σε 3 δόσεις με μεσοδιάστημα 4 ωρών για 1 ημέρα
Ερυθρομυκίνη Χλαμύδια (χλαμύδια) 4 φορές την ημέρα, 500 mg μία ώρα πριν από τα γεύματα για 10-14 ημέρες, με χρόνιες και περίπλοκες μορφές - για περισσότερες από 14 ημέρες.
Μετρονιδαζόλη Trichomoniasis (Trichomonas) Την πρώτη ημέρα, 1 ταμπλέτα 4 φορές από το στόμα με νερό. Από τη δεύτερη έως την έβδομη ημέρα, συμπεριλαμβανομένου, 1 δισκίο 3 φορές την ημέρα
Mebendazole Εντεροβίαση (pinworms) Ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών 100 mg (1 καρτέλα) του φαρμάκου μία φορά. Παιδιά από 2 έως 10 ετών 25-50 mg μία φορά

Φαρμακευτικά φυτά

φαρμακευτικά βότανα κατά των παρασίτων

Ο καθαρισμός του σώματος από τα παράσιτα με φυτικά φάρμακα ονομάζεται συνήθως λαϊκές θεραπείες ή λαϊκές θεραπείες.

Στην ιστορία της θεραπείας διαφορετικών λαών, είναι γνωστά πολλά φυτά που έχουν αντιπαρασιτικά αποτελέσματα. Και, σε αντίθεση με τα σύγχρονα φαρμακευτικά προϊόντα, δεν έχουν παρενέργειες. Σήμερα, πολλά από αυτά έχουν μελετηθεί και εφαρμοστεί στην πράξη.

Πρόκειται για προϊόντα όπως σκόρδο, γαρίφαλο, μαύρα καρύδια, σπόρους γκρέιπφρουτ, λουλούδια τανσί, σπόρους κολοκύθας και άλλα.Έχουν καταθλιπτική ή παραλυτική επίδραση σε διάφορα όργανα των παρασίτων. Επιπλέον, έχουν όχι μόνο αντιπαρασιτικά, αλλά και αντισηπτικά, αντιφλεγμονώδη και αντισκληρωτικά αποτελέσματα.

Παρακάτω είναι οι πιο αποτελεσματικές συνταγές ελέγχου παρασίτων.

Σπόροι κολοκύθας για παράσιτα

σπόροι κολοκύθας ενάντια στα παράσιτα

Λόγω της μοναδικής τους σύνθεσης, οι σπόροι κολοκύθας έχουν ήπια καθαρτική δράση, έχουν χολερετική και αντιφλεγμονώδη δράση και είναι εξαιρετικοί στην καταπολέμηση των εντερικών παρασίτων.

Η παραδοσιακή ιατρική συνιστάται να χρησιμοποιείτε τους σπόρους ακατέργαστους κατά τη διάρκεια της μόλυνσης, καθώς το λεπτό πράσινο κέλυφος, που βρίσκεται κάτω από τη φλούδα, περιέχει μια πολύ σημαντική ουσία, την κουκουρμπιτίνη, ένα πραγματικό δηλητήριο για τα παράσιτα. Η κουκουρμπιτίνη εμποδίζει την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των παρασίτων, εμποδίζει την κινητικότητά τους, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται γρήγορα από το σώμα.

Οι σπόροι κολοκύθας είναι απολύτως ασφαλείς στη χρήση, δεν έχουν παρενέργειες και τοξικές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Πώς να πάρετε σπόρους κολοκύθας από παράσιτα (δημοφιλείς συνταγές):

 1. Σκόνη σπόρων κολοκύθας (300 g), προσθέστε νερό (50 ml), μέλι (75 g), ανακατέψτε τα συστατικά. Το μείγμα πρέπει να καταναλωθεί σε μικρές μερίδες μέσα σε μία ώρα. Πιείτε ένα καθαρτικό μετά από μερικές ώρες.
 2. Αλέστε σπόρους κολοκύθας (500 g), ρίξτε τις πρώτες ύλες σε μια κατσαρόλα, γεμίστε με νερό σε διπλή ποσότητα (1 l), καλύψτε με ένα καπάκι, σιγοβράστε σε υδατόλουτρο για περίπου δύο ώρες, χωρίς να βράσει, στραγγίστε την έγχυση. Ο ζωμός πίνεται με άδειο στομάχι για μια ώρα σε μικρές μερίδες.
 3. Τηγανίζουμε σπόρους κολοκύθας (200 γραμμάρια) σε τηγάνι χωρίς να προσθέτουμε λάδι, στη συνέχεια ψύχουμε, αλέθουμε σε σκόνη, προσθέτουμε ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου (5 τεμ. ) Και μέλι (2 κουταλιές της σούπας) σε αυτές, ανακατεύουμε καλά τα υλικά, αφήνουμε να εγχυθούν για ένα μέρα σε σκοτεινό μέρος. Το φάρμακο λαμβάνεται: για ενήλικες - μια κουταλιά της σούπας με άδειο στομάχι, για παιδιά - ένα κουταλάκι του γλυκού με άδειο στομάχι.

Αψιθιά από παράσιτα

αψιθιά ενάντια στα παράσιτα

Η σύνθεση της αψιθιάς περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό δραστικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων αλκαλοειδών, οξέων, τανινών, φυτονηκιδίων, αιθέριου ελαίου. Η συγκεκριμένη πικρία της αψιθιάς παρέχεται από τις γλυκοσίδες αναβστιντίνη και αψιντίνη. Αυτές οι ίδιες ουσίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποβολή των παρασίτων.

Τα ξηρά φύλλα αψιθιάς είναι πιο αποτελεσματικά. Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα βότανα που έχουν αντιπαρασιτικές ιδιότητες.

Πώς να πάρετε αψιθιά από παράσιτα (δημοφιλείς συνταγές):

 1. Σκόνη αψιθιάς. Αλέστε ξηρά φύλλα φασκόμηλου (100 g). Για μια εβδομάδα, πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάθε 2 ώρες. Ένα τέτοιο φάρμακο αξίζει επίσης να πιείτε για την πρόληψη της ελμινθίας.
 2. Αφέψημα αψιθιάς για κλύσματα. 1 κουταλάκι του γλυκού αψιθιά χύνεται σε 1 λίτρο βραστό νερό, βράζεται για 30 δευτερόλεπτα. Ο προκύπτων ζωμός εγχύεται για 10 λεπτά και στη συνέχεια ψύχεται στους 40-42 βαθμούς. Αυτά τα ζεστά κλύσματα χορηγούνται την ώρα του ύπνου μία φορά την ημέρα για μια εβδομάδα. Ο όγκος του κλύσματος δεν είναι 100 ml.
 3. Αλκοόλ βάμμα αψιθιάς. Το ξερό γρασίδι (100 g) χύνεται με 0, 5 λίτρα αλκοόλ, είναι καλύτερο να πάρετε ένα ιατρικό. Εγχύεται για 3 εβδομάδες σε σκοτεινό μέρος. Πρέπει να πίνετε πριν από τα γεύματα τρεις φορές την ημέρα, 30 σταγόνες.

Tansy από παράσιτα

Το tansy περιέχει μεγάλο αριθμό χρήσιμων ουσιών με ανθελμινθικές και γενικές ιδιότητες υγείας. Τα κυριότερα είναι η πικρία, η θουγιόνη, τα φλαβονοειδή, τα αλκαλοειδή, οι τανίνες, το ασκορβικό οξύ, οι βιταμίνες, τα αιθέρια έλαια, οι ανόργανες ενώσεις, οι πρωτεΐνες. Το κύριο μέρος των χρήσιμων συστατικών περιέχεται στις ταξιανθίες.

Η παρασιτική θεραπεία πραγματοποιείται λόγω της παρουσίας θουγιόνης στα αιθέρια έλαια της τανσί, η οποία έχει τοξική δράση. Μόλις βρεθεί στο σώμα των παρασίτων, καταστρέφει το κεντρικό νευρικό τους σύστημα και γρήγορα πεθαίνουν.

Πώς να πάρετε το tansy από παράσιτα (δημοφιλείς συνταγές):

 1. Σκόνη Tansy. Στεγνώστε το φυτό ή αγοράστε έτοιμο βότανο στο φαρμακείο και αλέστε το σε μύλο καφέ. Η σκόνη λαμβάνεται 1 κουταλάκι του γλυκού 2 φορές την ημέρα με άδειο στομάχι με μικρή ποσότητα νερού. Μετά από 20 λεπτά, μπορείτε να φάτε. Η πορεία της θεραπείας είναι 30 ημέρες.
 2. Αφέψημα tansy για κλύσματα. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένους σπόρους tansy με 500 ml βραστό νερό και αφήστε μέχρι να κρυώσει εντελώς το έγχυμα. Ένας κλύσμα πραγματοποιείται το βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο.
 3. Έγχυση tansy. Για 2 κουταλιές της σούπας ταξιανθίες φυτών, πρέπει να πάρετε 1 λίτρο νερό και να βράσετε τα συστατικά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το προϊόν να εγχυθεί μέχρι να κρυώσει εντελώς. Πάρτε το ζωμό 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα, μισό ποτήρι για 20 ημέρες. Όσον αφορά την πρόληψη, αρκεί να πίνετε ένα αφέψημα μία φορά την εβδομάδα.

Βιοσυντονιστική θεραπεία (μέθοδοι φυσιοθεραπείας)

φυσικοθεραπεία κατά των παρασίτων

Αυτή η μέθοδος προβλέπει την ηλεκτρομαγνητική καταστολή των μεταβολικών διεργασιών των παρασίτων με τις κατάλληλες συχνότητες. Το ανθρώπινο σώμα επηρεάζεται από ένα ασθενές ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο δεν αποτελεί κίνδυνο για αυτό, αλλά καταπολεμά αποτελεσματικά τα παράσιτα. Αυτή η μέθοδος δεν προκαλεί πρακτικά καμία παρενέργεια στους ασθενείς.

Σήμερα, παράγονται πολλές διαφορετικές συσκευές για την καταστροφή των παρασίτων: Paracelsus, Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης, Radomir και άλλα. Η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στο γεγονός ότι κάθε τύπος παρασίτου - από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο - έχει μόνο τη δική του συχνότητα. Σε αυτή τη συχνότητα πρέπει να επηρεαστεί.

Ωστόσο, υπάρχουν τρία προβλήματα κατά τη χρήση αντιπαρασιτικών συσκευών:

 • τα παράσιτα είναι σε θέση να αλλάξουν τη συχνότητά τους και να ξεφύγουν από την έκθεση.
 • εάν μια μεγάλη μάζα παρασίτων καταστραφεί με αυτόν τον τρόπο, τότε αρχίζουν να αποσυντίθενται στο σώμα και υπάρχει κίνδυνος υπεραντοξικότητας - σοβαρή δηλητηρίαση με προϊόντα αποσύνθεσης.
 • ορισμένα στοιχεία του σώματος, ιδιαίτερα τα ερυθροκύτταρα, έχουν την ίδια συχνότητα συντονισμού με ορισμένους τύπους παρασίτων. Μετά από ηλεκτρομαγνητική έκθεση στη συχνότητα, αυτά τα σωματίδια αίματος έρχονται σε μια αγχωτική κατάσταση. Κάτω από ένα μικροσκόπιο, μπορεί να φανεί ότι τα άκρα των ερυθροκυττάρων, συνήθως ακόμη και, μετά από ακτινοβολία με συχνότητα έχουν ένα αφύσικο οδοντωτό σχήμα - αυτή είναι μια αγχωτική κατάσταση του αίματος.

Ειδικά προγράμματα

Ειδικά προγράμματα για τον καθαρισμό του σώματος από τα παράσιτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σήμερα. Υπάρχουν πολλά τέτοια προγράμματα.Perhapsσως ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το Ν. Α. Σεμενόβα.Θα χρειαστούν δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα.

Έτσι, η καταπολέμηση των παρασίτων πρέπει να ξεκινήσει με κλύσματα. Οι κλύσματα εκτελούνται το πρωί και το βράδυ για δύο ημέρες.Ακολουθούν κλύσματα είναι τρεις θεραπείες αποπαρασίτωσης.

 1. Η πρώτη αποπαρασίτωση πραγματοποιείται για τρεις ημέρες και περιλαμβάνει δύο ενέργειες: το πρωί και το βράδυ, πρέπει να πιείτε εκατό χιλιοστόλιτρα έγχυσης αψιθιάς και το πρωί κάντε ένα μίνι κλύσμα από την έγχυση σκόρδου.
 2. Η δεύτερη αποπαρασίτωση διαρκεί πέντε έως επτά ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα χρειαστεί να πάρετε σπόρους κολοκύθας και έγχυση φυτών, τα οποία έχουν αρκετά ισχυρό φυτοκτόνο αποτέλεσμα.
 3. Το τρίτο στάδιο της αποπαρασίτωσης περιλαμβάνει τον καθαρισμό του ήπατος με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Εφαρμογή παραφαρμακευτικών

Συνήθως, τα υψηλής ποιότητας συστήματα καθαρισμού παρασιτικών παρασιτικών περιλαμβάνουν δύο κύριες ενότητες.

Το πρώτο είναι πραγματικά υπεύθυνο για την απομάκρυνση των παρασίτων και το δεύτερο αποσκοπεί στην ενίσχυση και την ενίσχυση των προστατευτικών λειτουργιών του ίδιου του οργανισμού, την αύξηση του τόνου του, την αποκατάσταση των λειτουργιών των εκκριτικών συστημάτων. Συνδυάζει οργανικά την πολυετή λαϊκή εμπειρία και τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης. Αλλά, φυσικά, μιλάμε για πραγματικά υψηλής ποιότητας παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Τέτοια συμπληρώματα διατροφής μπορούν να ληφθούν μαζί με τη γενική πορεία της φαρμακευτικής αγωγής, η οποία θα ελαχιστοποιήσει την ανάπτυξη σοβαρών παρενεργειών και επιπλοκών.

Κάθε άτομο πρέπει να υποβάλλεται σε αντιπαρασιτικό πρόγραμμα μία φορά κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο. Η μόνη απαίτηση είναι ότι αυτό το πρόγραμμα πρέπει να είναι 100% ασφαλές.