Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες

Κανείς δεν είναι ασφαλισμένος κατά της μόλυνσης από παράσιτα ή πιο σωστά από την ελμινθίαση. Στην πραγματικότητα, μπορούν να μολυνθούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, επειδή τα αυγά τους δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Και μπορούν να είναι παρόντα παντού: σε προϊόντα, σε τραπεζογραμμάτια, σε κιγκλιδώματα κατά τη μεταφορά και άλλα αντικείμενα σε δημόσιους χώρους.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μας διδάσκουν ως παιδιά να πλένουν τα χέρια μας μετά το δρόμο ή μετά από επαφή με κατοικίδια. Παρεμπιπτόντως, μία από τις πιο κοινές αιτίες της ελμινθίαση είναι ακριβώς τα κατοικίδια ζώα όπως οι γάτες ή τα σκυλιά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένα, απλώς προσπαθήστε να ακολουθήσετε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες

Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες, συμβουλές

Για να προσδιορίσετε με ακρίβεια την παρουσία παρασίτων στο σώμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να δοκιμάσετε. Με επιβεβαιωμένη διάγνωση, ορισμένα φάρμακα θα συνταγογραφηθούν που πρέπει να πίνουν κατά τη διάρκεια της πορείας.

Ωστόσο, αυτό είναι σίγουρα καλό, αλλά αξίζει να γνωρίζετε ότι όσο ισχυρότερο είναι το φάρμακο, τόσο περισσότερο έχει αρνητική επίδραση στο σώμα. Επιπλέον, οι λαϊκές θεραπείες δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τα φάρμακα.

Επομένως, όταν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, μπορεί να γίνει ενδιαφέρον πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες; Αυτό θα συζητηθεί λεπτομερέστερα, αλλά ας ξεκινήσουμε τα πάντα με τη σειρά.

Συμπτώματα μόλυνσης από παράσιτα

Τα ακόλουθα συμπτώματα ενδέχεται να υποδηλώνουν την παρουσία παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα:

 1. Διάφορες διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα παρατηρούνται με τη μορφή διάρροιας, δυσκοιλιότητας, φούσκωμα ή κοιλιακού πόνου.
 2. Κατάθλιψη και ευερεθιστότητα.
 3. Αιωρείται στην αρτηριακή πίεση και στην αναιμία.
 4. Διαταραχές ύπνου.
 5. Πόνος στις αρθρώσεις και τους μύες.
 6. Επιδείνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και, κατά συνέπεια, συχνές ασθένειες ARVI και ARI.
 7. Λείανση δοντιών στον ύπνο.
 8. Επιδείνωση των νυχιών και των θαμπών μαλλιών.
 9. Μειωμένο βάρος, αλλά αυξημένη όρεξη.
 10. Εκδήλωση διαφόρων δερματικών προβλημάτων με τη μορφή σπυρακιών, ακμής, σημείων ηλικίας και κονδυλωμάτων
 11. Φλεγμονώδεις διεργασίες στο ουροποιητικό σύστημα.
 12. Γενικά, μια γενική αδιαθεσία.
 13. Παρουσία προνυμφών ελμινθών στα κόπρανα.

Εάν εμφανιστούν συμπτώματα από τη λίστα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για συμβουλές. Δεδομένου ότι υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός διαφορετικών παρασίτων (σκουλήκια, ταινίες και σκουλήκια, σκουλήκια και άλλα), τα συμπτώματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να περάσετε τις εξετάσεις και, ανάλογα με τη βλάβη του σώματος, μπορείτε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη θεραπεία με φάρμακα ή λαϊκές θεραπείες.

Πότε απαγορεύεται η αφαίρεση παρασίτων από το σώμα;

Υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις όταν δεν μπορεί να γίνει αντιπαρασιτικός καθαρισμός.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 1. Εγκυμοσύνη και θηλασμός.
 2. Προβλήματα με το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς και πρόσφατη καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
 3. Η περίοδος του εμμηνορροϊκού κύκλου.
 4. Η παρουσία τέτοιων ασθενειών όπως έλκη, γρίπη ή SARS.
 5. Παρουσία οξείας ηπατικής ή νεφρικής ανεπάρκειας.
 6. Ογκολογία.
 7. Επιδείνωση χρόνιων παθήσεων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ένα ακόμη σημαντικό σημείο, μερικά από τα λαϊκά φάρμακα και τα φάρμακα έχουν ισχυρή επίδραση στο στομάχι και σε άλλα όργανα του πεπτικού συστήματος. Επομένως, πριν ξεκινήσετε μια θεραπεία για τα παράσιτα, συνιστάται να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Προετοιμασία του σώματος

Εάν σας ενδιαφέρει πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες, τότε θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι πρώτα πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτήν τη διαδικασία.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε τα εξής:

 1. Μεταβείτε σε μια υγιεινή διατροφή, εκτός από αλεύρι, λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα, καθώς και fast food από την καθημερινή σας διατροφή. Όταν μολύνονται με λάμπλια, γλυκά και γαλακτοκομικά προϊόντα εξαιρούνται επίσης από τη διατροφή.
 2. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα πόσιμου νερού την ημέρα.

Γενικά, τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να καταναλώνονται φρέσκα για 1-2 εβδομάδες πριν από την έναρξη της θεραπείας.

Προϊόντα που προωθούν την εξάλειψη των παρασίτων

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που, εάν μολυνθούν με ήπια ελμίνθια, μπορούν να βοηθήσουν να τα αφαιρέσετε από το σώμα.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Σπόροι κολοκύθας φιλμ. Πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες και ωμά, καθώς μετά τη θερμική επεξεργασία χάνουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
 2. Σκόρδο.
 3. Κρεμμύδια.
 4. Ωμά τεύτλα και καρότα.
 5. Γκρέιπφρουτ.
 6. Φρέσκος πολτός καρύδας.
 7. Γρανάτης.
 8. Ραπανάκι.
 9. Ρίζα χρένου.
 10. Σόρελ.
 11. Τζίντζερ.

Είναι καλό να χρησιμοποιείτε τέτοια καρυκεύματα στο μαγείρεμα όπως:

 1. Γαρίφαλο.
 2. Κορίανδρο.
 3. Πιπέρι καγιέν.

Εκτός από τα προϊόντα, τόσο φρέσκοι χυμοί συμπίεσης που είναι επίσης καλοί για την καταπολέμηση της ελμινθίαση:

 1. Λαχανικά: παντζάρια, χυμός καρότου, λάχανο.
 2. Γκρέιπφρουτ και ανανά εσπεριδοειδών.

Γενικά, όλα τα παραπάνω προϊόντα και χυμοί έχουν ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα στο σύνολό του, και όχι μόνο ως αντιπαρασιτικός παράγοντας.

Λαϊκές θεραπείες

Εάν προκύψει μια ερώτηση, πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες, θα πω αμέσως, υπάρχουν πολλές συνταγές. Επομένως, αυτό το άρθρο θα μιλήσει για πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές επιλογές για να απαλλαγείτε από τα ελμίνθια.

Εφαρμογές σκόρδου

Το σκόρδο είναι αρκετά αποτελεσματικό στην καταπολέμηση διαφόρων ειδών ελμινθών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους:

 1. Ως κλύσμα καθαρισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, παρασκευάζεται νερό σκόρδου. Είναι απαραίτητο να πατήσετε μερικά σκελίδες σκόρδου χρησιμοποιώντας θρυμματισμό σκόρδου και να προσθέσετε αυτό το σκόρδο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, πρέπει να αφήσετε το μείγμα όλη τη νύχτα, και το πρωί το υγρό διηθείται και χρησιμοποιείται για κλύσμα. Στο τέλος της διαδικασίας, ξεπλύνετε τον πρωκτό με τρεχούμενο νερό. Η διάρκεια της χρήσης κλύσματα με νερό σκόρδου είναι 5 ημέρες. Ωστόσο, παρουσία αιμορροΐδων, αυτή η διαδικασία δεν συνιστάται.
 2. Η έγχυση σκόρδου και γάλακτος είναι επίσης μια καλή επιλογή για να απαλλαγείτε από σκουλήκια. Για να το προετοιμάσετε, προσθέστε 12 σταγόνες χυμό σκόρδου σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Αυτή η έγχυση πίνεται 2-3 φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
 3. Βάμμα σκόρδου και ρίζας χρένου, δεν συνιστάται για ασθένειες του πεπτικού συστήματος. Για να το προετοιμάσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τέταρτο φλιτζάνι ψιλοκομμένη ρίζα χρένου και την ίδια ποσότητα σκόρδου τριμμένο σε ένα τρίφτη. Τα συστατικά αναμιγνύονται και χύνονται με ένα λίτρο βραστό νερό, μετά το οποίο εγχύονται για 10 ημέρες. Η προκύπτουσα έγχυση πρέπει να λαμβάνεται 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα.

Troichetka

Μια άλλη αρκετά αποτελεσματική θεραπεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προκύψει ερώτημα για το πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα με λαϊκές θεραπείες είναι μια τριάδα, που αποτελείται από καρύδια, αψιθιά και γαρίφαλα.

Αρχικά, προετοιμάζεται ένα βάμμα καρυδιών:

 1. Πρέπει να πάρετε 15 ώριμα καρύδια σε μια πράσινη φλούδα, να ξεπλύνετε καλά και να τα ξεφλουδίσετε. Στη συνέχεια, το κέλυφος πρέπει να είναι ψιλοκομμένο.
 2. Η ψιλοκομμένη φλούδα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα βάζο με σφιχτό καπάκι και ρίξτε 0, 5 l αλκοόλ.
 3. Επιμείνετε για ένα μήνα σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση, το βάζο πρέπει να ανακινείται περιοδικά.

Ταυτόχρονα, η κατανάλωση βάμματος καρυδιών θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε το σώμα να μπορεί να το συνηθίσει. Δηλαδή, την πρώτη ημέρα πρέπει να πιείτε μισό ποτήρι νερό με την προσθήκη μιας σταγόνας βάμματος.

Και έτσι πίνετε για 5 ημέρες, προσθέτοντας μία σταγόνα του βάμματος. Ξεκινώντας από την έκτη ημέρα, η δοσολογία αλλάζει και αυξάνεται ανάλογα με το σωματικό βάρος έως 2 κουταλάκια του γλυκού για βάρος έως 70 κιλά και έως 2, 5 για ένα βάρος πάνω από 70 κιλά.

Αυτό μειώνει την ποσότητα νερού σε 50 ml. Αυτή η ποσότητα βάμματος πίνεται για 5 ημέρες, 2 φορές την ημέρα. Ξεκινώντας από την ημέρα 11, η δοσολογία του βάμματος παραμένει η ίδια, αλλά η πρόσληψη μειώνεται σε μία φορά το πρωί, με άδειο στομάχι, πριν από τα γεύματα.

Άλλα στοιχεία της τριάδας

Κατά τη λήψη βάμματος καρυδιάς, το ξύλο αψιθιάς και η σκόνη γαρίφαλου λαμβάνονται σε αραιωμένη μορφή. Αυτά είναι τα συστατικά της τριάδας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το σκουλήκι και οι σκόνες γαρίφαλου πρέπει επίσης να λαμβάνονται σε μια συγκεκριμένη δοσολογία. Την πρώτη ημέρα, ξεχωριστά μεταξύ τους, πρέπει να αραιώσετε 1 πρέζα αψιθιάς και την ίδια ποσότητα γαρίφαλου με νερό.

Τη δεύτερη ημέρα, το ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού έχει ήδη αραιωθεί, στο τρίτο 0, 33. Την τέταρτη ημέρα, η δοσολογία του wormwood αυξάνεται στο μισό κουταλάκι του γλυκού, και έτσι μέχρι τη 14η ημέρα, θα πρέπει να αυξήσετε τη δόση του σκουληκιού σε σκόνη σε 0, 5 κουταλιά της σούπας κάθε μέρα.

Αυτή η δοσολογία καταναλώνεται έως και 20 ημέρες, μετά τις οποίες η ίδια δοσολογία του wormwood λαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα.

Όσον αφορά τα γαρίφαλα, αφού ο αριθμός των γαρίφαλων αυξηθεί σε 0, 33 την τρίτη ημέρα, πρέπει να το πιείτε για άλλες 7 ημέρες. Ξεκινώντας από την 11η ημέρα, πρέπει να το πάρετε 1 κουταλάκι του γλυκού, μία φορά την εβδομάδα, μαζί με το σκουλήκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις πρώτες 10 ημέρες, τα γαρίφαλα καταναλώνονται κάθε 8 ώρες πριν από το φαγητό. Το μάθημα διαρκεί 1 μήνα. Ωστόσο, εάν αισθανθείτε δυσφορία ή αλλεργική αντίδραση, σταματήστε τη θεραπεία.

Σπόροι κολοκύθας

Μια άλλη καλή λύση στο ζήτημα του πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες είναι οι σπόροι κολοκύθας.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι χρήσης τους με το μεγαλύτερο όφελος:

 1. Ένα μείγμα αλεσμένων σπόρων κολοκύθας, μελιού και νερού χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του ήπατος από ελμινθίες. Χρειάζονται 300 γραμμάρια σπόρων κολοκύθας για να αλέσουν και να αναμειχθούν με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Αυτό το μείγμα λαμβάνεται το πρωί πριν από τα γεύματα και μετά μετά από 3 ώρες πρέπει να πιείτε ένα ήπιο καθαρτικό. Μισή ώρα μετά τη λήψη καθαρτικού, πρέπει να κάνετε κλύσμα. Το μάθημα διαρκεί 2 μέρες συνεχόμενα, μετά γίνεται ένα μηνιαίο διάστημα και επαναλαμβάνεται ξανά.
 2. Είναι επίσης καλό να χρησιμοποιείτε σπόρους άνηθου και κολοκύθας για την καταπολέμηση των ελμινθών. Και τα δύο συστατικά χρησιμοποιούνται σε ίσες αναλογίες, μισή κουταλιά της σούπας το καθένα και πρέπει να χυθούν με ένα λίτρο βραστό νερό. Το μείγμα πρέπει να εγχυθεί για μία ώρα. Μετά από αυτό, το μείγμα διηθείται. Η έγχυση πρέπει να λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα ως τσάι. Η πορεία της θεραπείας είναι 7 ημέρες.
 3. Για να προετοιμάσετε αφέψημα σπόρων κολοκύθας, χρησιμοποιήστε 0, 5 κιλά σπόρων και ένα λίτρο κρύου νερού. Αφού οι σπόροι γεμίσουν με νερό, το μείγμα πρέπει να τοποθετηθεί σε υδατόλουτρο για δύο ώρες. Σε αυτήν την περίπτωση, το μείγμα δεν πρέπει να αφήσει να βράσει. Στη συνέχεια, πρέπει να στραγγίξετε το προκύπτον ζωμό και να συμπιέσετε τους σπόρους. Ο ζωμός λαμβάνεται σε μικρές γουλιές για μια ώρα. Στη συνέχεια, μερικές ώρες μετά τη λήψη του ζωμού, πρέπει να πιείτε ένα αλατούχο καθαρτικό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τη θεραπεία σε μια εβδομάδα, συνιστάται να περάσετε εξετάσεις για την παρουσία παρασίτων.

Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες, το αποτέλεσμα

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λύση της ερώτησης, μια τέτοια ερώτηση, πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες, δεν είναι τόσο δύσκολη.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς να πάρετε φάρμακα. Επομένως, πριν ξεκινήσετε μια πορεία θεραπείας, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για συμβουλές και συνταγογράφηση δοκιμών.

Εκτός αυτού, μην ξεχνάτε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι ενέργειες αντενδείκνυνται. Επίσης, εάν είναι δυνατόν, για λόγους πρόληψης, καταναλώνετε περιοδικά αυτά τα προϊόντα και φρέσκους χυμούς που συμβάλλουν στην εξάλειψη διαφόρων ελμινθών.