Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα: παραδοσιακή ιατρική

αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα

Μια θεραπεία για τα παράσιτα στο σώμα μπορεί επίσης να είναι μια λαϊκή θεραπεία, εάν, για παράδειγμα, ένας ασθενής έχει δυσανεξία στα ναρκωτικά.

Ωστόσο, αυτοί οι παράγοντες πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρό, καθώς οι παρασιτικές ασθένειες μπορούν να προκληθούν από διαφορετικά παθογόνα, η ζωτική δραστηριότητα των οποίων καταστέλλεται επίσης με διαφορετικά μέσα.

Πρέπει να απαλλαγούμε από τα παράσιτα;

Οι ανθρώπινες παρασιτικές ασθένειες χωρίζονται σε ελμινθίες (που προκαλούνται από σκουλήκια) και πρωτοζωικές λοιμώξεις (που προκαλούνται από πρωτόζωα). Τόσο αυτά όσο και άλλα μπορεί να είναι επικίνδυνα για το ανθρώπινο σώμα.

Έτσι, οι ελμινθίες προκαλούν διαταραχές στην εργασία των εντέρων, τα προϊόντα της ζωτικής τους δραστηριότητας διαταράσσουν τη λειτουργία του ήπατος, μειώνουν την ικανότητα εργασίας και στα παιδιά καθυστερούν τη σωματική και νευροψυχική ανάπτυξη. Επιπλέον, συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση (αλλεργιοποίηση) του σώματος και δημιουργούν ένα ευνοϊκό υπόβαθρο για την ανάπτυξη αλλεργικών ασθενειών. Τα πρωτόζωα δεν είναι λιγότερο επικίνδυνα.

Οι τριχομόνες είναι ο αιτιολογικός παράγοντας των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Το Giardia είναι επικίνδυνο κυρίως για παιδιά, στα οποία μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση και αλλεργικές ασθένειες.

Πώς αντιμετωπίζονται οι παρασιτικές λοιμώξεις

Εάν υποψιάζεστε μια παρασιτική λοίμωξη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Πρώτα θα πραγματοποιήσει μια εξέταση και, στη συνέχεια, θα συνταγογραφήσει ένα φάρμακο κατάλληλο για τη θεραπεία της αναγνωρισμένης ασθένειας. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι ενδείξεις και οι αντενδείξεις για το διορισμό αυτού του φαρμάκου.

Μερικές φορές ο ασθενής έχει δυσανεξία στα ναρκωτικά ή απλά δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τη "χημεία". Σε αυτήν την περίπτωση, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μια λαϊκή θεραπεία για τα παράσιτα στο σώμα.

Οι λαϊκές θεραπείες, όπως φάρμακα από φαρμακείο, δεν μπορούν να είναι απολύτως ασφαλείς, δεδομένου ότι απαιτείται μια συγκεκριμένη δόση από αυτά για την καταστροφή των παρασίτων, τα οποία συχνά έχουν παρενέργειες. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να λάβει υπόψη όλες τις αποχρώσεις της δράσης των λαϊκών θεραπειών για τα παράσιτα.

Η παραδοσιακή ιατρική συνιστά:

  • σκόνη σπόρων κιτρίνης (αψιθιά); Οι ταξιανθίες του φυτού συγκομίζονται τον Αύγουστο, προτού ανθίσουν, στεγνώσουν, σφυρηλατηθούν σε κονίαμα και ληφθούν σε μείγμα με μαρμελάδα ή μέλι σύμφωνα με το σχήμα: 1η ημέρα - δίαιτα (εξαιρέστε λιπαρά, τηγανητά τρόφιμα, γλυκά) και καθαρτικό τη νύχτα. Την 2η και την 3η ημέρα, οι ενήλικες λαμβάνουν ένα κουταλάκι του γλυκού ένα μείγμα σπόρων κιτρίνης με μαρμελάδα 3 φορές την ημέρα μισή ώρα πριν από τα γεύματα. ένα καθαρτικό χορηγείται τη νύχτα. βοηθά καλά με την ασκίαση;
  • έγχυση πικρού ξύλουΡίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα βότανα σε 1, 5 φλιτζάνι βραστό νερό σε ένα θερμό για μια νύχτα, στραγγίστε το πρωί και πιείτε 3 φορές 1, 5 ώρες πριν από τα γεύματα. η διάρκεια της θεραπείας είναι 2-3 εβδομάδες. η έγχυση αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη. βοηθά στην ασκαρίαση και την εντεροβίαση;
  • έγχυση μαυρισμένων λουλουδιών; ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα λουλούδια με ένα ποτήρι βραστό νερό, επιμείνετε μέχρι να κρυώσει και πάρτε μια κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα. η διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να συζητηθεί με τον γιατρό ·η έγχυση αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη. βοηθά στην ασκαρίαση και την εντεροβίαση;
  • η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τα παράσιτα στο σώμα. σκόνη κολοκύθαςοι ακατέργαστοι ή ξηραμένοι στον αέρα σπόροι ξεφλουδίζονται, αφήνοντας ένα εσωτερικό πράσινο κέλυφος. 300 γραμμάρια αποφλοιωμένων σπόρων (εφάπαξ δόση για έναν ενήλικα) αλέθονται σε γουδί, στη συνέχεια πλένονται με δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας νερό και χύνονται σε ένα πιάτο με αλεσμένους σπόρους. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή μαρμελάδα εκεί και ανακατέψτε καλά. το μείγμα που προκύπτει πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι, ξαπλωμένο στο κρεβάτι σε μικρές δόσεις για μία ώρα ·3 ώρες μετά τη διαδικασία, πρέπει να πάρετε καθαρτικό και μετά από άλλη μισή ώρα να κάνετε κλύσμα. μπορείτε να πάρετε φαγητό μόνο μετά τον καθαρισμό των εντέρων. μια αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία για την απαλλαγή από τις ταινίες?
  • αφέψημα σπόρων κολοκύθας; 500 γραμμάρια σπόρων κολοκύθας (δόση για έναν ενήλικα) αλέθονται μαζί με τη φλούδα σε μύλο κρέατος ή σε γουδί, χύνονται με διπλή ποσότητα νερού και εξατμίζονται για δύο ώρες σε χαμηλή φωτιά σε υδατόλουτρο, χωρίς βρασμό. το ζωμό διηθείται, το φιλμ λαδιού απομακρύνεται από την επιφάνειά του και πίνεται με άδειο στομάχι για μισή ώρα. 2 ώρες μετά τη λήψη του ζωμού, πρέπει να πάρετε καθαρτικό. βοηθά να απαλλαγούμε από τα σκουλήκια ταινιών.
  • γυμναστικοί σπόροι κολοκύθας (χωρίς σκληρή φλούδα); Μπορούν να καταναλωθούν χωρίς θεραπεία, 150-200 g ανά λήψη.
  • αφέψημα σπόρων κολοκύθας gymnospermπαρασκευάζονται με ρυθμό 150 g σπόρων ανά 450 ml νερού σε υδατόλουτρο για μία ώρα. μετά από αυτό, ο ζωμός φιλτράρεται και λαμβάνεται. δόση ενηλίκων - 400 ml.
  • έγχυση φλούδας ροδιούρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κρούστα με μισό ποτήρι βραστό νερό, επιμένουμε μέχρι να κρυώσει και πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού 4 φορές την ημέρα με καθημερινό κλύσμα τη νύχτα. η πορεία της θεραπείας είναι μια εβδομάδα. καλό για ταινίες.